Het is ondertussen al weer een paar weken gelden dat ik jullie vroeg mee te denken over mijn boek: aan welke informatie hebben jullie behoefte,  als het gaat om preventie tegen kanker? Ik heb jullie een lijst van 11 onderwerpen voorgelegd en gevraagd om je voorkeur aan mij door te geven.

Het was heel leuk om jullie reacties te lezen, heel erg bedankt daarvoor!

En hier is dan de uitslag: Tatáááá…..!

Op de gedeelde eerste en tweede plaats:  met beide 26 punten:  preventie tegen kanker door verandering van je eetpatroon, en preventie tegen kanker door mindset verandering. (respectievelijk nr. 8 en 7 van de vragenlijst)

Op de derde plaats: met 13 punten,  dagelijkse kankerpreventie, wat je thuis kunt doen (nr. 1 van de vragenlijst)

Alle andere onderwerpen hadden trouwens ook punten gekregen, dus die zal ik ook verwerken in mijn boek. Het accent zal wel liggen op de genoemde drie.

Dank jullie wel, het is zo heel duidelijk geworden waar behoefte aan is, en:  dat er belangstelling is voor dit onderwerp!!

Dus nu: aan de slag! 

Ik heb er veel zin in! Ik heb een leuke manier geleerd om mijn denkgeest vast zo goed mogelijk voor te bereiden op het schrijven. Misschien heb jij er ook wat aan: Deze methode heet : the writing machine. Het gaat zo: gebruik een timer en zet die op 5 minuten. Kies drie zelfstandige naamwoorden (bijv. zon, klok, raam- willekeurig, je bent nog aan het oefenen om je denkgeest te laten wennen om alles te geven wat erin zit!) en schrijf die bovenaan je papier. Bedenk kort, 30 seconden, waarover je gaat schrijven. Zet dan je pen op het papier en start de timer. Je gaat zo snel mogelijk schrijven en haalt je pen niet van het papier. In de eerste alinea gebruik je de drie woorden, en een daarvan moet aan het begin staan. Tel de woorden!

Stop meteen als de timer na 5 minuten piept.

Dat zijn de voorwaarden: 5 minuten, zo snel mogelijk en niet stoppen en de drie woorden gebruiken zoals ik beschreef. Stop na 5 minuten. Tel de woorden!

Ik doe dit nu bijna dagelijks en mijn schrijftempo gaat enorm vooruit.

Nu voor jou de kans, om mij te stimuleren om te schrijven en om zelf iets leuks te krijgen:

De eerste 10 mensen die voor mij 3 willekeurige woorden (zelfstandige naamwoorden!) in het commentaarveld hieronder zetten ontvangen van mij persoonlijk mijn verhaaltje dat ik er over geschreven heb…. Je ontvangt dat per email.

Dus: geef mij jouw 3 woorden en je krijgt van mij een verhaaltje terug…

Er kan wat tijd overheen gaan, maar ik beloof je, dat je dat verhaaltje krijgt…

Voor mezelf en voor iedereen die van schrijven houdt, nog een leuk filmpje.

Hartegroet, Harmke