Heb je deel 1 van mijn verhaal over water drinken al gelezen? Nee? Dan zou ik dat even eerst doen… klik hier.

Vandaag leg ik je uit hoe een tekort aan water in je lijf kan leiden tot uiteindelijk het ontwikkelen van kanker. Zware kost?  Ik zal proberen het luchtig te houden!!

Net als in Een waterig verhaal- deel 1 heb ik mijn kennis uit het boek van Dr. F. Batmanghelidj, specialist in water-therapie.

Hij schrijft bijvoorbeeld:

Er zijn 4 gevolgen van uitdroging van je cellen, oftewel wat gebeurt er, als je te weinig water drinkt:

  1. In je celwand gebeurt van alles! Het is echt indrukwekkend wat daar allemaal gedaan wordt!! Alleen al in je celwand…. Daar zitten bijv. sensoren die steeds aftasten hoe groot de cel mag worden. Hij mag niet te veel ruimte gaan innemen. Door uitdroging vallen er veel van die sensoren uit. Je raadt het gevolg: de cel groeit ongelimiteerd door. Een tumor kan ontstaan.
  2. Door watertekort verzuurt de omgeving in en buiten de cel. Het zuur vreet door de cel heen en kan in de celkern komen. Daar ligt het DNA. Uiteindelijk kan het DNA beschadigd raken, en dat kan tot kanker leiden.
  3. Als bovenstaande dingen gebeuren stuurt ons lichaam meteen de alarmtroepen erop af. Beschermende stoffen worden ingezet, bijv melatonine. Zo kan je een melatonine-tekort oplopen. Melatonine-tekort kan leiden tot kanker (en tot slecht slapen….. dus als je lekker wilt slapen is het ook belangrijk genoeg te drinken!).
  4. En tenslotte zijn er dan ook nog enzymen die door uitdroging van de cel vergeten welke functie ze oorspronkelijk hadden: ze worden autonoom en gaan zorgen voor woekeringen…

    water drinken-plus-groen

Die acht glazen water per dag zijn nog niet zo’n gek idee dus!!

Ik hoop dat ik je weer enthousiast gemaakt heb om genoeg te drinken. Met deze hitte in juli nog meer dan 8 glazen eigenlijk.

Hoe ervaar jij de hittegolf en merk je dat je lijf meer water wil?? Lukt het jou om genoeg water te drinken?

Zet je ervaringen hieronder in het commentaarveld! Als dank stuur ik je een “waterige verrassing”…

Fijne zomer!