Ieder jaar wordt internationaal de Week van de Homeopathie gevierd van 10 t/m 16 april. We doen dat, omdat 10 april de geboortedag is van Samuel Hahnemann, de grondlegger van de klassieke homeopathie. Hij werd in 1755 geboren, dus nu 160 jaar geleden. Wat is er sindsdien veel gebeurd: vanuit zijn geboorteland Duitsland heeft de homeopathie zich verspreid over meer dan 80 landen! In sommige daarvan (o.a. Mexico, Brazilië, Engeland en Zwitserland) hoort de homeopathie bij de basisgezondheidszorg.

Honderden miljoenen wereldburgers gebruiken homeopathie. Ik ben blij, dat ik als homeopaat mijn steentje kan bijdragen. Daarom vandaag ook feestelijke aandacht voor de homeopathie!

Het thema van de Week van de Homeopathie is dit jaar: infectieziektes.

Dat vind ik nu weer een beetje jammer. De meeste mensen hebben juist al het beeld dat je homeopathie vooral inzet bij infecties en kleine ongemakken. Terwijl de kracht van homeopathie vooral ligt in de behandeling van chronische ziektes! Daarom ben ik nu toch even eigenwijs: ga juist met chronische klachten naar de homeopaat!

Bij een feestje hoort een cadeau: er is een mooie glossy uitgegeven met 8 verhalen van mensen die met homeopathie geholpen zijn. Deze glossy kan ik je digitaal toezenden als je me je emailadres stuurt of me even belt. En je bent natuurlijk van harte welkom in mijn praktijk als je zelf op een gezonde manier beter wilt worden.

Op je gezondheid!

Harmke