Praktische informatie

Praktische Informatie

De praktijk is op maandag gesloten.

De praktijk is gelegen in een vroegere pastorie in Haastrecht, vlakbij Gouda. Mocht u met de auto willen komen: er is voldoende parkeergelegenheid rondom het pand. 

Praktijk Harmke Kroeze Homeopathie
Kerkstraat 1
2851 BT Haastrecht

Routebeschrijving naar Harmke Kroeze Homeopathie

Mijn praktijk is gevestigd in een voormalige pastorie in het pittoreske centrum van Haastrecht. En is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Met de auto:

Via de N228 (doorgaande weg tussen Gouda en Oudewater) kom je Haastrecht binnen. Ga bij de rotonde de Grote Haven op en dan linksaf de Hoogstraat (eenrichtingverkeer). Vervolgens het 1e straatje linksaf meteen na het historische gemeentehuis (Marktveld). Bijna aan het einde daarvan een scherpe bocht naar rechts richting de kerk. U bent dan op het Kerkplein. Hier kunt u parkeren. De praktijk ligt tegenover de ingang van de kerk. 
Parkeren is gratis in Haastrecht. Mocht je de auto op het plein bij de supermarkt hebben staan, is het gebruik van een parkeerschijf verplicht.

Let op: tot en met begin november 2021 zijn er werkzaamheden aan de N228 tussen Gouda en Oudewater, door Haastrecht.
Klik hier voor de actuele situatie.

Met het openbaar vervoer:

Vanaf station Gouda zijn er twee bussen naar Haastrecht:
lijn 106 en 107. 

Zij stoppen op een paar minuten lopen van de praktijk.
Halte: Haastrecht Centrum.

Loop van daar naar de kerk met de witte toren (niet de grote die vlak bij de rotonde staat). 
De praktijk ligt tegenover de ingang van de kerk. 

Tarieven en vergoeding voor homeopathie

Het tarief voor het eerste consult bedraagt € 130, een vervolgconsult kost € 110.

In het begin van de behandeling is een vervolgconsult meestal na 5 weken gepland, later wordt dat één keer in de 10 weken. Medicijnen zijn in principe bij de consulten inbegrepen. Een enkele keer moet een medicijn apart besteld worden. De kosten hiervoor liggen meestal rond de € 20.

Bij sommige klachten volstaan 1 of 2 consulten. Bij de meeste chronische klachten is een langer traject nodig. Als je een wat langer traject bij mij gaat doen, kun je rekenen op 4-5 consulten per jaar.

Vergoed vanuit de aanvullende verzekering

Als je aanvullend verzekerd bent, worden mijn consulten en eventuele extra medicijnen in de regel geheel of gedeeltelijk vergoed. Het ligt aan de verzekeringsvorm of je een bedrag per dag of een maximum per jaar uitgekeerd krijgt. Meer informatie kun je hierover krijgen bij je zorgverzekeraar.

Belangrijk is het daarbij te noemen, dat ik lid ben de beroepsvereniging NVKH (Ned. Vereniging van Klassieke Homeopaten). Dit gegeven heeft de zorgverzekeraar nodig om te zien of en hoeveel er uitgekeerd gaat worden.

Beroepsvereniging NVKH

Ik ben lid van de NVKH (Ned. Vereniging van Klassieke Homeopaten). Het feit dat ik hier lid van ben garandeert een aantal zaken:

  • Dat ik een opleiding heb gevolgd en aangesloten ben.
  • Dat ik mij regelmatig naschool.
  • Dat ik in diverse werkgroepen met collega’s mijn kennis up to date houd.
  • Dat mijn praktijk voldoet aan de daarvoor gestelde eisen, zowel qua ruimte als bedrijfsvoering.
  • Dat de vergoeding door je ziektekostenverzekeraar gewaarborgd is.

Daarnaast ben ik ingeschreven bij het klachtenexpertisecentrum Quasir en bij de Geschilleninstantie Zorggeschil, een gespecialiseerde geschilleninstantie voor alle zorgaanbieders en cliënten. Conform de wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).
Heb je een klacht? Klik hier voor informatie hoe je het beste kunt handelen.

 
 

Handige links:

Vereniging Homeopathie:
www.vereniginghomeopathie.nl

Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten NVKH:
Ned. Vereniging van Klassieke Homeopaten.