Referenties

Een half jaar geleden kwam ik bij een arts voor een verzakking. Ik voelde me gezond en dacht het probleem snel te kunnen oplossen. Daar bleek, dat ik al enige tijd vocht vast hield in mijn buik. Een alarmsignaal.

Al snel gaf een ct-scan aan dat ik uitgezaaide eierstokkanker had fase 3/4, met een zeer korte levensverwachting.

Enig respons in tijd konden 6 chemokuren en een zware buikoperatie bieden.

Van dichtbij had ik het chemoproces meegemaakt en zag daar enorm tegen op maar ik had het gevoel geen keus te hebben.

Gezien mijn kennis van natuurgeneeskunde begon ik meteen met enkele middelen maar ik wist dat dat niet voldoende was.

Via internet kwam ik in contact met Harmke die dit proces zei te kunnen ondersteunen.

En dat en meer heeft ze waargemaakt!

Harmke gaf veel adviezen om de belasting op mijn lichaam van de chemo zo klein mogelijk te maken.

Daarnaast was de  homeopathische behandeling zeer gedegen en precies afgestemd op mij.

Naast haar eigen ervaring maakt Harmke gebruik van protocollen van Indiase artsen die al veel goede resultaten op hun naam hebben staan.

De hele chemoperiode was Harmke stand by en reageerde steeds snel en accuraat op mijn vragen.

De resultaten waren verbluffend.

De bijwerkingen waren heel goed te doen. Niet misselijk, goede eetlust, energieafname niet sterk, mentaal  sterk genoeg om alles aan te gaan.

In plaats van 6 waren er 5 chemo’s nodig en de operatie verliep buitengewoon goed.

In het Antoni v Leeuwenhoekziekenhuis  gaf men aan nooit zo’n goed resultaat van chemo en operatie te zien als bij mij.

Ik had ze op de hoogte gesteld van mijn homeopathische behandeling, men gaf aan daar geen mening over te hebben maar ik kreeg ook geen tegenwerking.

Het resultaat was dat de kanker niet meer zichtbaar is en ik snel weer op de been ben.

Ik vind nu veel steun aan de behandeling die ik voortzet bij Harmke.

Het ziekenhuis laat me op controles na los.

Zelf en met Harmke werk ik blijvend aan mijn gezondheid.

Harmke heb ik ervaren als zeer deskundig, ervaren, invoelend en goed luisterend en doorvragend waarna ze de goede dingen doet. Ook was ze steeds heel duidelijk in haar uitleg wat ze doet en waarom.

Wat ik ook fijn vond is dat ze adviezen gaf maar me vrij liet in de uitvoering. Ze creëerde hiermee dat ik zelf aan mijn genezing kan werken. Voor mij een kenmerk van echte begeleiding.

Aan iedereen die in zo’n ziekteproces terechtkomt zou ik homeopathie en Harmke naast de reguliere behandeling van harte willen aanbevelen.

vrouw (1949) eierstokkanker

Ik heb Colitis Ulcerosa(chronische dikke darm ontsteking) en kreeg daarbij ook nog een vorm van Pfeiffer. Ik was te einde raad omdat er in het ziekenhuis en bij de dokter nogal koel over gedaan werd, het moest weer vanzelf overgaan als ik voldoende rust nam. Het werd erger en ik ben op aanraden van een familie lid naar deze homeophaat gegaan. De afspraak was snel gemaakt, en er werd alle tijd genomen voor het consult. Ik voelde me na dit bezoek veel opgeluchter, het zou allemaal weer goed komen. Ze straalde zoveel positiviteit uit! Ik had eindelijk weer het gevoel dat er echt naar me geluisterd werd. We zijn nu een tijd verder, het gaat al veel, veel beter met me. Ik geloof in de homeophatie, en zelfs als je er sceptisch tegenover zou staan, ik zou zeggen het is echt het proberen waard!
vrouw (1990)

Na de eerste week:

Ik kan je met vreugde zeggen dat er een grote ervaringsverandering is. Durf het bijna niet te geloven….maar ‘t is er echt al een week!

’s Morgens sta ik licht en helder op en overdag overzie ik de dingen en ervaar ik een basisvertrouwen dat het goed komt. Grip. In het contact met anderen voel ik me zowel begrensd als in verbinding. Ben enigszins beduusd dat het zó snel anders met me is. Deze zaken zet ik al jaren elke dag actief om en…deze week is het er gewoon. Ik ervaar ruimte en geaardheid en mijn stemming is echt veel lichter en stabieler deze dagen.

Na de derde week:

Deze week voor de eerste keer menstruatie sinds de behandeling: de reden waarvoor ik bij je kwam.

Ik kan bijna niet geloven dat het waar is en vind het fantastisch: voor de eerste keer sinds tien jaar niet doodziek, geen migraine!!! 1,5 dag een beetje hoofdpijn en moe, maar peanuts vergeleken bij wat ik gewend ben.

Dankjewel Harmke, je bent echt een prof.

vrouw (1970) hevige hoofdpijn al 10 jaar bij de menstruatie

Mijn naam is Gerda  en ik ben 53 jaar. Ik ben een actieve en gezonde vrouw en sta midden in het leven.
Tweeëntwintig jaar geleden kreeg ik voor de eerste keer borstkanker. Mijn linkerborst werd geamputeerd en ik moest bestraald worden. In die tijd was er nog geen sprake van begeleiding bij borstkanker. Ik voelde me in die periode erg alleen en aan mijn lot overgelaten.

Het verschil met nu is onbeschrijfelijk. In 2015 kreeg ik nogmaals borstkanker, nu aan de rechterzijde. Ook deze keer moest de borst geamputeerd worden. Daarna volgden chemotherapie en hormoontherapie. Zowel in de reguliere als alternatieve zorg zijn er nu vele mogelijkheden voor begeleiding en extra ondersteuning.

Een collega vertelde mij dat haar zus bij een homeopaat kwam ter ondersteuning van de chemotherapie. Na mijn eerste kuur waren de waarden van mijn witte bloedlichaampjes al te laag en had ik veel last van misselijkheid. Dit vond ik het moment om contact te zoeken met een homeopaat. Zo kwam ik in contact met Harmke Kroeze.

Naast de misselijkheid had ik ook last van pijnlijke aderen in mijn linkerarm. Dit was heel vervelend aangezien daar het infuus voor de chemotherapie in moest. De reguliere medicijnen hielpen niet voor de misselijkheid en aan de pijnlijke aderen was niets te doen.

Met de middelen van de homeopaat ervaarde ik nog wel wat misselijkheid maar hier was goed mee om te gaan. Ook mijn aderen werden minder pijnlijk. Andere bijwerking zoals pijnlijke vingers, tenen en voeten, verminderde energie en opvliegers waren draagbaar door de extra ondersteuning van de homeopathische medicijnen.

Wat ik vooral heb ervaren, is dat de homeopathie vaak voor verlichting van bijverschijnselen kan zorgen, waar de reguliere zorg dat niet kan. Hierdoor heb ik de chemotherapie goed doorstaan. Doordat ik de bijwerkingen als minder zwaar ervaarde, kon ik naast de chemotherapie nog een relatief normaal leven leiden. Wat ik ook erg fijn vind, is het regelmatige contact met Harmke; elke zes weken even aan haar vertellen hoe het gaat. Ondanks de goede begeleiding in de reguliere zorg, is de zorg van een homeopaat een fijne aanvulling. De huiselijkheid van Harmke staat in groot contrast met de setting van een ziekenhuis.

Ik moet nu nog vijf jaar hormoontherapie volgen. Deze periode blijf ik Harmke consulteren. Want ook al zeggen ze in het ziekenhuis “We slepen je wel door deze periode heen”, ik ervaar dat Harmke als homeopaat daar voor mij een grote rol in heeft.

 

vrouw (1962) , borstkanker

Hallo, ik ben nu 46 jaar en in principe een gezonde hollandse vrouw, maar toch steeds last van die vage klachten. Bij de huisarts kwam ik dan met deze klachten en eigenlijk wist de huisarts ook niet wat ze er mee aan moest. Gaat wel weer een keer over…..

Gelukkig kreeg ik van een vriendin het adres van Harmke Kroeze, klassieke homeopaat, om het eens te gaan proberen. Ik sta altijd wel open om het te proberen en vooral bij klassieke homeopathie is het voor mij:  baat het niet dan schaadt het niet.

De eerste keer dat ik bij Harmke kwam, was prettig en veilig. Ze legde mij heel duidelijk uit hoe het in zijn werk gaat en ze heeft een  goed luisterend oor.

Mijn klachten waren vooral: last van krampen in mijn voeten in de nacht, waar ik al vanaf mijn 18e last van heb en een bepaalde darmklacht, die zo af en toe kon opzetten na het eten en nogal pijnlijk was. Ze werkt heel snel en met het grote boek erbij, waarin ze kijkt welke middelen erbij passen en maakt  de flesjes, die je dan via een schema moet gebruiken voor een aantal weken en daarna ga je weer op consult.

Doordat ik zelf ook bij hou, hoe ik erop reageer, is het fijn voor haar om hierop verder te kunnen zoeken wat meer of minder of een ander middel, dat nodig zou kunnen zijn. Ondertussen ben ik op aanraden van haar ook gestopt met de pil slikken en dan gaat je lichaam toch uiteindelijk positiever voelen zonder deze hormonen.

Niet te geloven maar ik ben nu al een hele tijd krampvrij en slaap dus door ipv steeds wakker ervan te worden. Ook met mijn darmklacht ben ik klachtvrij. Fijn om serieus geholpen te worden op een manier dat je het laat gebeuren en bij mij een groot positief resultaat heeft gegeven.

Ik sta achter klassieke homeopathie omdat de behandelingen op een natuurlijke manier het lichaam prikkelen en daaruit een reactie geven, die totaal geen schade kunnen geven.

Vrouw, 46 jaar

Nadat ik inmiddels enkele jaren voor kanker in de blaas BCG-spoelingen onderging, werd me dat het laatste jaar wel erg zwaar en het beperkte me zeer. Juist tóen las ik in een plaatstelijke krant een stukje van Harmke Kroeze, dat zij kankerpatiënten met homeopathie ondersteunt. Ik heb gebeld voor een afspraak. Dat was een gelukig idee  want in dit laatste jaar heeft haar ondersteuning me geholpen om door te kunnen gaan.

Voor de bijwerkingen zocht zij homeopathische middelen die verlichting gaven en het in alle rust bespreken van de toestand, gaf me de moed om weer door te gaan. Inmiddels heb ik de kuur kunnen afmaken. Ik waardeer Harmkes hulp, want het is zeer de vraag of ik het zonder haar volgehouden zou hebben.

vrouw (1936) , blaaskanker